A szélessávú internet hozzáférés árainak összehasonlítása rögzített elhelyezés esetén

satellite

A szélessávú internet árai összehasonlításának felhasználói információi

Az elektronikus kommunikációt és postai szolgáltatásokat szabályozó hivatal gazdasági szabályozás osztálya (továbbiakban „Hivatal”) az elektronikus hírközlésről szóló T.t. 351/2011 sz. törvény 6 § 3. bek. j) pontja későbbi módosításai értelmében (továbbiakban „elektronikus hírközlési törvény”), mint az elektronikus hírközlés nemzeti szabályozója és árhatósága információkat nyújt a végfelhasználóknak a szolgáltatásokkal kapcsolatban, felhasználói felméréseket valósít meg, közzé teszi és felhasználja azokat a tevékenységéhez.

A Hivatal a fentiek alapján egy olyan webes keresőt és összehasonlító oldal létrehozását kezdeményezte, amely a szélessávú internet hozzáférés kínálatát célozza meg. A végfelhasználók így kölcsönösen összehasonlíthatják a felhasználó által megadott postacímen hozzáférhető, az egyes szélessávú internetet és kiegészítő szolgáltatásokat kínáló szolgáltatók ajánlatait.

A Hivatal ezzel a végfelhasználók számára egyedi lehetőséget hozott létre, hogy összehasonlíthassák az egyes térségekben elérhető szélessávú internetet nyújtó összes regisztrált cég ajánlatát. A Hivatal eközben az elektronikus hírközlésről szóló törvény 6 § 3. bek. d) pontjából indult ki, amely szerint védi a végfelhasználók érdekeit a szolgáltatások minősége és ára tekintetében. Az összehasonlító oldal a cégek által az egyes ajánlatokon belül számlázott összes díjat tartalmazza, amelyeket minden egyes kínálatnál az ún. „átlagos havi befizetések 24 hónapon át” tartalmaz, amely alapján egyszerű módon hasonlíthatóak össze a különböző lekötési idejű ajánlatok. A Hivatal eközben az átláthatóság és megkülönböztetés-mentesség elveivel egyetemben jár el, mivel az adott térségben elérhető összes cég valamennyi ajánlatát megjeleníti, bármely preferenciától mentesen. Az ajánlatok elsődlegesen növekvő sorrendbe vannak besorolva, a legalacsonyabb havi díjjal kezdődően, miközben a végfelhasználó a megjelenítendő adatok szűrésének egyéb módjait is választhatja.

Az elérhető kínálat megjelenítése

Különböző keresési szintek

Az ajánlatok tételeinek hozzáadási és elvételi lehetősége

Az ajánlatok osztályozási lehetősége

Az ajánlatok szűrésének lehetősége

Megjelenített paraméterek az ajánlatokon belül

Hozzáférés létrehozása

A rendszer túlterhelése elleni védelem

Felhasználói támogatás

Webstránku prevádzkuje Výskumný ústav spojov, n.o.
pre potreby Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb

Upozornite na chybu

Dizajn stránok:
Aglo Solution s.r.o.